Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dave Wittens
Dave Wittens - 29-03-2023 10:51:57
Garantie & Verzekeringen

Alleen garantie op onderdelen blauwpunkt

Accu's bij (robot)stofzuigers vallen in nederland over het algemeen onder de garantie. in nederland geldt namelijk de wettelijke garantie, die inhoudt dat een product moet voldoen aan de verwachtingen die je ervan mag hebben. als een product binnen de verwachte levensduur kapot gaat, dan heb je recht op kosteloze reparatie of vervanging.

in sommige gevallen kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor reparaties die onder de garantie vallen, zoals in jouw geval. dit kan afhangen van de specifieke voorwaarden van de garantie, zoals welke kosten gedekt zijn en welke niet. in sommige gevallen kan de garantie alleen betrekking hebben op de kosten van vervanging van defecte onderdelen en niet op andere kosten, zoals arbeidskosten, verzendkosten, ophaalkosten, handelingskosten en belastingen.
 
het is niet ongebruikelijk dat er kosten in rekening worden gebracht voor reparaties die onder garantie vallen, vooral als deze kosten niet expliciet zijn gedekt door de garantievoorwaarden. in sommige gevallen kan het goedkoper zijn om het product zelf te repareren of te vervangen dan de kosten te betalen die de fabrikant of reparatiedienst in rekening brengt.

accu apparaten zijn een beetje als smartphones, fabrikanten zetten er vaak bewust een batterij/accu in die op den duur minder gaat presteren. zo stimuleren ze na enkele jaren alweer een nieuwe aankoop met een redelijk fixe aanschafprijs [edit, s.v.p. geen links plaatsen van commerciële of promotionele aard - redactie]