Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 30-03-2023 12:24:20
Huishouden & Energie

Oplevering nieuwbouw huurwoning

Oké,

je hebt een nieuwbouwwoning dat houdt dus in dat er nog meer gebouwd wordt en dat houdt weer in dat er (al dan niet regelmatig) er nog (zwaar) bouwverkeer rondrijdt. denk je nu werkelijk dat ziggo haar buitenmonteurs (die zijn verantwoordelijk voor de buitenaansluitingen) in gevaar brengt door ze te laten werken met al dat verkeer?

het is niet meer dan normaal dat een nieuwe huurder zelf voor contracten (energie, water en internet) zorgt. energie en gas liggen er al omdat het bouwbedrijf elektriciteit en water in jouw woning gebruikt. ergo die meters staan niet op 0, maar... bij het krijgen van de je sleutel neemt de wbv samen met jou en de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf de meterstanden op. deze worden jouw beginstanden en worden door gegeven aan jouw energie- en waterbedrijf door gegeven.
echter... ik vermoed dat de binnenbekabeling van ziggo in jouw woning al aanwezig is, maar dat er dus nog geen aansluiting vanuit buiten in jouw woning is. trouwens het is helemaal geen zaak van de verhuurder om een internet- of wat voor aansluiting te realiseren. daar zijn andere partijen verantwoordelijk voor.

wat je het beste kunt doen is afwachten tot ziggo ongehinder de wijk/straatkast kan aansluiten en daarmee jouw internet en tv binnen in bedrijf kan stellen. ga zoals geopperd door @juliomariner even mobiel internetten. neem contact op met je provider voor mobiele telefoon en verander je abonnement in onbeperkt data als je dat nog niet mocht hebben.

trouwens vooralsnog is internet geen eerste levensbehoefte...