Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 30-03-2023 20:47:16
Geldzaken & Recht

Kan mijn huisbaas zonder toestemming mijn gehuurde kamer betreden

Nee, de verhuurder mag niet zonder voorafgaande aankondiging jouw woonruimte betreden. als de verhuurder zelf niet in het pand woont, mag hij zelfs de gedeelde woonruimten niet betreden zonder toestemming van één van de bewoners. 
betreden zonder toestemming = huisvredebreuk. ja, daarvan kun je aangifte doen. en als er tijdens de bezichtigingen één of meerdere huisgenoten wel thuis waren, dan heb je waardevolle getuigen. ik vrees alleen dat de politie en justitie zo'n zaak niet echt zullen oppakken als het één keer gebeurt. 

wel moet je als huurder redelijkerwijs meewerken aan de bezichtigingen wanneer de eigenaar het pand de wens heeft om het pand te verkopen. de betekent dat bij veel belangstelling 2 of 3 dagdelen als 'kijkdag' gereserveerd kunnen worden. en bij minder grote belangstelling dat een aantal geïnteresseerden een 'individuele' rondleiding kunnen krijgen door het pand. en ja, redelijkerwijs mogen die afspraken wel op doordeweekse dagen tijdens kantooruren plaatsvinden. want dan werkt de makelaar tenslotte. 
maar je hoeft géén 20 individuele afspraken op allemaal verschillende dagen en tijden te accepteren.