Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 08-04-2023 17:33:33
Huishouden & Energie

Electriciteitsmeter

Hallo arnald smits , 

mag ik mijn oude meter houden ? 


nee, u bent verplicht om uw oude meter om te ruilen als hij afgekeurd of kapot is. uw netbeheerder houdt bij wanneer hij de meters moet vervangen. een oude meter werkt misschien niet goed meer. u krijgt dan een slimme meter of een digitale meter. de oude analoge meters verdwijnen.


hebt u een slimme meter gekregen? dan kunt u kiezen of de netbeheerder de meterstanden automatisch uitleest of niet. neem contact op met uw netbeheerder als u niet wilt dat hij uw meterstanden uitleest.


 



let op

mag uw netbeheerder de meterstanden niet uitlezen? dan moet u altijd zelf de standen doorgeven aan uw energieleverancier. hebt u een contract met variabele tarieven? dan mag uw leverancier de tarieven wijzigen. meestal gebeurt dit 2 keer per jaar, soms vaker. de leverancier kan uw meterstanden opvragen bij iedere tariefswijziging. maar hij kan ook uw verbruik schatten op basis van uw jaarverbruik. ga na bij uw energieleverancier na hoe hij uw verbruik vaststelt. 

voor verdere informatie , klik op de rode regels . 

https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/meters-meterstanden-verbruik/de-slimme-meter" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/meters-meterstanden-verbruik/de-slimme-meter 

zie hier , alle afgekeurde elektriciteitsmeters , 

https://www.zelfenergieproduceren.nl/wp-content/uploads/2020/07/afgekeurdeelektriciteitsmeters-2020-07-20.pdf" target="_blank">https://www.zelfenergieproduceren.nl/wp-content/uploads/2020/07/afgekeurdeelektriciteitsmeters-2020-07-20.pdf