Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 14-04-2023 19:15:38
Auto & Vervoer

Waarde ebike wordt ondergewaardeerd

Als u de gebodeb inruilprijs te laag vindt, dan is het simpel: niet inruilen en zelf een koper zoeken die een bedrag voor uw tweedehands fiets over heeft waar u wel tevreden mee bent.

inruilen bij een 'dealer' levert nu eenmaal een lage inruilprijs op. dat is óók bij auto's zo. ik verwacht dat een dealer voor mijn auto niet veel meer dan €500 zal geven voor mijn 17 jaar oude auto met de nodige kilometers aan ervaring. terwijl ik de auto particulier nog makkelijk voor het vier- tot vijfvoudige kan verkopen.

de reden is simpel: als de dealer de auto of in dit geval de fiets weer wil verkopen, dan heeft hij daar simpelweg een hoop werk aan. het begint al met een uitgebreide poetsbeurt die best wat tijd kost. daarna een technische controle om wat kleine ongemakken weg te nemen. vervolgens indien nodig nog een setje nieuwe banden er op, of een nieuwe accu. bij een fiets ben je dan, als je de materialen en tijd telt, een paar honderd euro verder. bij een auto zijn de kosten die een dealer heeft aan een 'tweedehandsje' voordat deze weer als occasion wordt aangeboden minstens 1000 euro. bij vrij recente auto's lopen die kosten nog verder op met een volledige onderhoudsbeurt+ apk en spotrepair van kleine krasjes en deukjes.

en dan moet het ook nog verkocht worden. daarvoor moet het licht branden in de showroom. verwarming aan, want als het koud is zijn klanten snel weer weg. er moet een medewerker staan die betaald moet worden. en natuurlijk huur/hypotheek voor het pand, verzekeringen etc.