Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 14-04-2023 21:11:45
Huishouden & Energie

Is een ondervloer ook verplicht op begane grond?

Een ondervloer is noodzakelijk.


een goed geluiddempende ondervloer is altijd zeer aan te raden. contactgeluid klinkt immers niet alleen door naar de ondergelegen verdiepkng maar ook naar naastgelegen vertrekken.

bij een begane grondvloer is het ook aan te raden om de warmte-isolatie mee te nemen in uw keuze voor de ondervloer. bij een matige of slecht geïsoleerde vloer is een ondervloer met hoge warmte-isolatie aan te raden. die verdient zich vanzelf terug. indien er vloerverwarming aanwezig is, moet juist een speciaal geschikte ondervloer met een zeer beperkte warmte-isolatie gekozen worden. want u wilt immers dat de warmte van de vloerverwarming wel goed door uw ondervloer heen komt. 

en tot slot is het op de begane grond belangrijk om te zorgen voor een vochtwering. afhankelijk van welke ondervloer u kiest, kan dat een geschikte folie zijn. maar sommige ondervloeren zijn van zichzelf al vochtwerend. in dat geval hoeft u alleen de naden van de ondervloer zorgvuldig met alu-tape dicht te plakken.

al met al is het de moeite niet om voor de paar euro verschil te gaan bezuinigen. een verkeerde ondervloer die tot problemen leidt zorgt er immers voor dat u alleen maar extra op kosten wordt gejaagd.