Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sv
Sven Hubers - 15-04-2023 10:21:23
Huishouden & Energie

Heeft iemand ook slechte kwaliteits-boretti messen van albert heijn gekocht?

Er zijn verschillende soorten rvs messen. dat iets roestvrijstaal genoemd wordt betekent niet dat het niet kan roesten.
de roest op messen komt door reinigen in de vaatwasser en heeft te maken met de verschillende soorten staal in de vaatwasser in combinatie met agressief vaatwasmiddel.
daarnaast zijn er carbon stalen messen, deze zijn harder en scherper dan rvs. bij deze is het uit den boze om ze in de vaatwasser te wassen. ze blijven echter wel langer scherp.
oppervlakte roest op rvs kan eenvoudig met een sponsje en schuurmiddel weggepoetst worden. wrijf wel in de richting van het geborstelde patroon. een roestgum kan ook.
en fyi het beetje roest zegt weinig tot niets over de kwaliteit van het mes. al moet ik toegeven dat bij dit soort spaaracties zelden top producten de revue passeren.  natuurlijk bestaan er wel betaalbare messen van goede kwaliteit, ook uit china. het is de vraag of je dat wilt met alle belasting op het milieu. in solingen worden hele goede messen gemaakt