Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 30-04-2023 00:01:23
Huishouden & Energie

Energiecontract door onbekende opgezegd

Hallo hansis55 , 

ik denk dat ik geen overeenkomst heb met deze energieleverancier .





denkt u dat u geen overeenkomst hebt gesloten met de nieuwe energieleverancier? en wilt u ook geen klant zijn van deze leverancier? bijvoorbeeld:



u hebt alleen informatie opgevraagd en meteen een nieuw contract gekregen.
u bent na een telefonisch verkoopgesprek ongewenst overgezet naar een nieuwe leverancier.
u hebt geen contact gehad met de nieuwe leverancier. en niet om een nieuw contract gevraagd.

neem contact op met de nieuwe energieleverancier. een energiecontract is pas geldig als u op papier, per mail of via internet akkoord bent gegaan. dat heet het schriftelijkheidsvereiste. krijgt u meteen het contract toegestuurd en hebt u niets getekend? dat mag niet. u moet een contract en de algemene voorwaarden eerst kunnen lezen. wijs de energieleverancier hierop.


wil de nieuwe energieleverancier uw probleem niet oplossen? schrijf dan een brief of e-mail. gebruik onze voorbeeldbrief:


 

https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/vergelijken-en-overstappen/voorbeeldbrief-nieuw-energiecontract-ongeldig-verklaren-of-ongedaan%20maken" target="_blank">voorbeeldbrief - nieuw energiecontract ongeldig verklaren of ongedaan maken
https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/vergelijken-en-overstappen/voorbeeldbrief-zakelijk-energiecontract-ongeldig-verklaren-of-ongedaan%20maken" target="_blank">voorbeeldbrief - zakelijk energiecontract ongeldig verklaren of ongedaan maken

stuur ook een brief naar uw oude energieleverancier. zet in de brief dat hij geen eindafrekening moet sturen.


bewaar kopieën van alle brieven die u stuurt. schrijf de namen op van de mensen met wie u gesproken hebt. en wat u hebt afgesproken. bent u ongewenst overgezet na een telefonisch verkoopgesprek? vraag of er bandopnames zijn en of u deze opnames kunt krijgen.