Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bo
Bobot - 07-05-2023 19:39:41
Geldzaken & Recht

Ongevraagde wijziging overeenkomst met bso

Zo, voor de geïnteresseerden nog even een update over deze zaak... na de aankondiging dat onze overeenkomst per 1 januari zou eindigen, hebben we geprotesteerd en - gesterkt door de reacties hier - nog maar eens gevraagd naar de zwaarwegende reden. de bso vroeg ons de nieuwe overeenkomst voorlopig te accepteren en beloofde met terugwerkende kracht te corrigeren als zou blijken dat zij fout zitten. na het accepteren van de overeenkomst hebben we niets meer gehoord - en hierop hebben we onze  rechtsbijstandverzekering ingeschakeld.

deze stelde: de overeenkomst mag niet gewijzigd worden als er geen zwaarwegende reden is, de bso is verplicht dit aan te tonen en heeft dit niet gedaan. wij moesten de bso nogmaals vragen naar de zwaarwegende reden; geen reactie. vervolgens heeft de jurist de vraag uit zijn eigen naam gesteld... en kwam er antwoord! de bedrijfsjurist moest hier naar kijken (dat was nog niet gebeurd blijkbaar?) en zou na een week terugkomen van vakantie. die dag werden we gebeld door de klantenservice met het voorstel de overeenkomst terug te wijzigen naar de oude voorwaarden met terugbetaling van de teveel betaalde uren. 

nou ja, daarmee hebben we gekregen wat we wilden en ik zie het maar als bewijs dat de bso organisatie zijn fout erkend heeft. dit werd niet uitgesproken (de klantenservice medewerker kende de achtergrond van het 'nieuwe' voorstel niet) en excuses zaten er ook niet in, maar ach ;-)