Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-05-2023 14:27:11
Vrije tijd & Tuin

Buurman plant heg achter onze schutting

Teneinde het geheel formeel compleet te maken,  is het van u! als de heg op de erfgrens is geplaatst is of vlak tegen  de schutting aan en mogelijk dus op de erfrgrens  of vlak ernaast kan die formeel voor de helft als uw eigendom (mandelig) worden beschouwd. de vraag is dus o.a. hoever u de schuttring uit de erfgrens heeft geplaatst. 

als uw probleem echter uitsluitend angst is dat de eventuele heg uw schutting eruit drukt zou ik mij daar niet druk om maken. als de schuttring goed en stevig is geplaatst zal dat niet gebeuren en kan ik mij zelfs voorstellen dat uw buren ere iets voor zetten aan hun zijde. strikt formeel mag het niet op uw grond staan maar dat is dan afhankelijk van hoever uw schtutting naast de erfgrens staat. 

u kunt overigens wel overwegen advies te vragen bij uw rechtsbijstandsverzekeraar indien u die heeft of bij de vereniging eigen huis indien u een eigen woning heeft en lid bent van die vereniging. het antwoord zal denk ik nietanders of veel anders zijn en indien wel, meldt dat dan later op dxeze plaats.