Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 22-05-2023 11:17:32
Huishouden & Energie

Liander monteur veroorzaakt kortsluiting; liander weigert aansprakelijkheid

3 fasen is overigens geen 360 tot 400 volt voor de bedoelde apparaten: dat zijn 1 fase apparaten op standaard 1 fase stkerdozen: een nul en een fase. alle fasen uit de drie fasen aansluitingen zijn 220 volt. door alle drie de faseverschillen te gebruiken kun je tot 380 volt komen ... dan heb je een stopcontact met 4 /zonder aarde) of 5 (met aarde) nodig ... als de nul van het 220 v systeem onverhoopt op een tweede fase van het 380 volt systeem zijn aangesloten kom je niet aan  380 volt, verder zouden er in de meterkast de nodige zekeringen door moeten slaan.
wat er bij u is gebeurd weet ik niet, maar ik denk niet dat er 380 volt op uw apparaten heeft gestaan. eerder een inschakelpuls bij het herstellen van de stroom op het 220 volt netwerk.