Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Liander monteur veroorzaakt kortsluiting; liander weigert aansprakelijkheid

Hallo beste vriend
uw klacht komt helaas veel voor. bij een driefase heeft u normaliter 3x25 amp. technische gezien 3p+n. dat betekent vanuit het net l1l2l3 en een nul
tussen l1en nul staat 230 volt en tussen l2 en nul ook.230 en u raad het al tussen l3 en nul ook 230 volt. tussen de fase l1l2l3 staat 415 volt. als in een driefase aansluiting de nul niet wordt aangesloten of halfvaste of verkeerd achter de klem. ( wat trouwens te veel voorkomt) komt er op de uitgaande aansluitingen een voltage te staan van 415 volt. dat is er hoog waarschijnlijk gebeurt. in eerste instantie lijkt alles oke maar door trillingen en warmte overdracht raakt de nul los bij verkeerde montage. ik adviseer u om de geschillencommissie in te schakelen. zij hebben expertise op dit gebied. er zijn heel veel voorbeelden zulke handelingen. zoals ik zei, het komt helaas te veel voor. succes en laat u niets wijsmaken. ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. met vriendelijke groeten willem.  pensionaris docent energie techniek. en 44 jaar bij een bekend netbeheerder indienst geweest.