Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

NatureTravel
NatureTravel - 24-05-2023 14:57:58
Huishouden & Energie

Stroomgroep keuken valt uit

iedere stroomgroep heeft een maximumcapaciteit die in ampéres ('a' of 'ah') wordt aangeduid.


bij huishoudens is de capaciteit meestal maximaal 16 ampére per stroomgroep.

het doel van de zekering is om de stroomgroep uit te schakelen als er méér ampére gebruikt wordt dan toegestaan is.als uw zekering op 10 ampére begrensd is en u wilt 12 ampére gebruiken, dan brandt de zekering/stop door of (in nieuwere of gemoderniseerde huizen) klapt de aardlekschakelaar om. dan 'valt de stroom uit'. dit voorkomt dat electriciteitskabels in de woning te warm worden en er brand kan ontstaan.


als u veel stroom verbruikt (dus meer dan de 10 ampére in dit voorbeeld) dan is dat niet de schuld van de verhuurder, maar de schuld van diegene die de betreffende groep te zwaar belast. (niet voor niets worden bijvoorbeeld electrische kookplaten meestal op een aparte stroomgroep aangesloten.)


 


u kunt het best de electrische oven (energie-slurpers, een 3000 watt oven verbruikt bij 230 volt zomaar 13 ampére) ) op een afzonderlijke stroomgroep aansluiten om herhaling te voorkomen.

overleg met de verhuurder om een 'zwaardere' zekering te plaatsen is wellicht een mogelijkheid.


doe het in geen geval zelf. als dat mis gaat dan bent u mogelijk niet verzekerd.