Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 30-05-2023 11:44:14
Huishouden & Energie

Lage bromtoon omvormer zonnepanelen

Hallo saskia10nl, 


waarom bromt een omvormer?

naast tikken en zoemen kan de omvormer ook een brommend geluid maken. deze bromtoon ontstaat doordat het omvormproces van gelijkspanning naar wisselspanning onder een bepaalde frequentie gebeurd. hierdoor kunnen delen van de omvormer beginnen met trillen.


als de omvormer vervolgens ‘direct’ op de muur is gemonteerd, kan het voorkomen dat de muur gaat meetrillen. dit fenomeen wordt ook wel resoneren genoemd. als gevolg van het resoneren kan er een vervelend brommend geluid ontstaan. gelukkig is het brommende geluid vaak eenvoudig te verhelpen door de omvormer op speciale trillingsdempers te monteren. hierdoor staat de omvormer als het ware los van de muur en kunnen trillingen niet langer doorwerken in de rest van de woning

https://www.aabogreentech.nl/zonne-energie/geluidsoverlast-van-een-zonnestroomsysteem-oorzaken-en-oplossingen/" target="_blank">https://www.aabogreentech.nl/zonne-energie/geluidsoverlast-van-een-zonnestroomsysteem-oorzaken-en-oplossingen/.