Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 02-06-2023 07:09:26
Vrije tijd & Tuin

Achterpad

Waar heeft u gelezen dat het achterpad tot midden eigendom is van de buren? 
alles valt of staat met wat er kadastraal en in de eigendomsakten is vastgelegd.

het begint met de kadastrale grens. die ligt namelijk echt niet altijd in het midden. bij mijn vorige woning was ik voor 80% eigenaar van het pad, de buren hadden maar 20% van de breedte.

als de kadastrale grens uitwijst dat de strook die nu omheind is met het hekje tot het eigendom van de buren behoort, dan is de volgende stap het uitzoeken van eventuele erfdienstbaarheden. deze staan, als ze er zijn, in de eigendomsakten beschreven. u moet dan zoeken naar "recht van overpad" of "recht van weg". als daarover iets staat beschreven, dan staat er wie het pad mogen gebruiken en over welke breedte het pad vrij van obstakels moet zijn. staat er geen specifieke breedte, dan wordt voor een recht pad een breedte van 100cm als "redelijk" bestempeld. dat is namelijk breed genoeg voor een kruiwagen, kinderwagen of rolstoel. in bochten is er iets meer ruimte nodig om goed de bocht te kunnen maken.