Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 05-06-2023 15:10:36
Geldzaken & Recht

Ruimen graf

het ruimen van een graf


ruimen van graven geschiedt op last van (=in opdracht van) de eigenaar van de begraafplaats, indien geen verlenging van het uitsluitend recht op een graf heeft plaatsgevonden.
de rechthebbende van het ” uitsluitend recht hebben op een graf ” kan deze opdracht (last) niet geven. ruiming van een graf kan pas gebeuren nadat 10 jaar zijn verstreken sinds de laatste bijzetting van de stoffelijke resten.


herbegraven


de overblijfselen worden op een begraafplaats herbegraven of indien de rechthebbenden dat wensen in een crematorium verbrand. voor deze crematie moet een verzoek worden gedaan door de rechthebbenden aan de houder van de begraafplaats.
indien ruiming van een graf geschiedt na sluiting van een begraafplaats geldt dat dat pas mag gebeuren 10 jaar nadat de laatste begrafenis heeft plaats gevonden.

ik heb geen gegevens over drachten kunnen vinden. https://kreuzen-begraafplaatsbeheer.nl/het-ruimen-van-een-graf/" target="_blank">bron bovenstaand klik hier