Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 06-06-2023 00:31:07
Geldzaken & Recht

Pensioenvoldoen

U heeft het niet helemaal goed gelezen. er wordt inderdaad gesteld dat de staat een fout heeft gemaakt in de pensioen wetgeving. door deze kennelijke fout mochten de pensioen fondsen niet indexeren (ook als zij dat wel wilden!).
de staat is door deze fout geen cent rjker geworden het geld dat gebruikt had kunnen worden voor het indexeren is in kas gebleven bij de fondsen.
sterker de staat is door niet te laten indexeren juist geld misgelopen want een hoger pensioen betekent ook meer belasting betalen.

de staat gaat deze fout niet herstellen omdat zij meent dat er geen fout is gemaakt. de rechter zal dus hier wat van gaan moeten vinden en, omdat er sprake lijkt te zijn van het niet goed toepassen van een europese pensioen richtlijn, waarschijnlijk ook het europees hof. kan dus nog even gaan duren voordat er klaarheid is in deze zaak.