Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Bentley2016 - 09-06-2023 00:31:20
Geldzaken & Recht

Moet ik een expert van de tegenpartij toelaten tot mijn woning?

Bij het uitdiepen van een kruipkelder is er vergunningplicht en moet de ruimte aan bepaalde eisen voldoen. ik heb geen vergunning aanvraag terug kunnen vinden voor de zekerheid ga ik hier nog navraag naar doen. ik wil de expert eigenlijk niet toelaten omdat hij werkt in opdracht van de tegenpartij. ik heb zelf geen advocaat en wil hier eigenljik ook geen kosten voor maken omdat ik eigenlijk vind dat ik geen schuld heb aan haar natte muren. het ergste moet ze nog meemaken want als er een stortbui valt dan staat er een laag water in haar slaapkamer dit heeft ze nog niet meegemaakt. het vocht en schimmel op de muren is optrekkend vocht oftewel grondwater. ik heb de bouwtekening van de bouwperiode en daar staat duidelijk dat het een kruipruimte is en een kleine ruimte voor fietsen. er zijn meerdere buren die de kruipruimte uitgegraven hebben en deze gebruiken als slaapruimte of als kantoorruimte en allemaal hebben ze l;ast van water bij een stortbui. zij is de enige die een openriool in de tuin heeft dat overloopt bij regen wat slecht is voor de volksgezondheid want er zit ook ontlasting bij.
ik heb hier nooit wat van gezegd omdat je het mensen niet moeilijk wil maken maar nu zal dit natuurlijk ook tersprake komen. eigenlijk is de woning niet geschikt voor bewoning als de kelder niet bewoond kan worden. het is een woonlaag met een opkamer waar een badkamer is gemaakt de slaapruimte is dus die natte kelder. ze heeft gewoon een kat in een zak gekocht en probeert nu op deze manier mij voor een gedeelte van de kosten op te laten draaien. wat kan ik in deze nog doen?