Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 09-06-2023 12:45:51
Vrije tijd & Tuin

Overlast van kinderen die pas om 21:30u naar bed gaan

Tussen 22h en 07h is het een strafbaar feit (wetboek van strafrecht) om geluid te produceren die de nachtrust kan verstoren. met name het woordje "kan" betekent dat dit de interpretatie van bijvoorbeeld de politie mag zijn. de politie hoeft niet te bewijzen dat bij iemand echt de nachtrust is verstoord.

tussen 07h en 22h is het geen strafbaar feit om geluid te produceren en zult u naar de rechter moeten, of buurtbemiddeling, of verhuurder, om paal en perk te laten stellen. lawaai maken mag wel eens, maar niet alle dagen.

overigens, in het wetboek is slechts genoemd: nachtelijke uren, dus geen expliciete tijdstippen. dat kan per woonplaats in politieverordeningen staan.