Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

atlas1302
atlas1302 - 12-06-2023 17:09:44
Geldzaken & Recht

Pensioenvoldoen

Hoi john, uh...neen. waarom zou ik eigenlijk? dat geld wat ik hiermee zou kunnen winnen mis ik helemaal niet, het is leuk als er weer wat
extra op de rekening komt.

ik gun iedereen het lef en dan ook de winst, die de kans pakt om de staat een poot uit te draaien. zij doen niet anders, de belastingbetalers zijn altijd de lul. dus van mij kan hij rekenen op mijn aandeel van 4,5 %, jij toch ook?

ik ben zelf ondernemer geweest, en heb zelf een leuke cent destijds bij a.s.r ingelegd. toen het minder werd heb ik mijn inleg afgekocht, ik was verbaasd hoeveeel mijn ingelegde geld waard was, en heb het dus afgekocht naar mijn inziens het juiste moment.. ik moest daar wel weer 50% belasting over betalen, en dat was de drempel waarom ik ook nederland gedag heb gezegd.

maar dat pensioengeld wat ik als o.off. bij de marine heb afgedragen 12 jaar lang, vanaf 1972! dat vind ik echt bizar, het stelt geen ene pepernoot voor. omdat ze gewoon nagelaten hebben om de boel te indexeren, wat een klote bedrag ik nu elke maand krijg bovenop mijn rampzalige a.o.w uitkering omdat ik de finisch heb gehaald van 67 jaar en 8 maanden.

om toch nog wat inkomen te vergaren klus ik ook nog wat bij, laat maar zeggen gewoon werken met zweetdruppels op je vorhoofd. schraap ik met verhuur van apartementen op kaapverdië nog wat bij, ik vind het leuk om het te doen en tref tal van europeanen aan die het hardstikke naar hun zin hebben. wat wil ik nog meer?