Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannyBoe - 13-06-2023 15:09:43
Geldzaken & Recht

Uwv deskundig rapport word niet gehonoreerd

Hallo, het gaat om een rapport van de arbeidsdeskundige. die bekijkt wat u nog voor werk zou kunnen doen n.a.v. de beoordeling door de uwv arts, werkervaring en opleiding. daar rolt een arbeidsongeschiktheidspercentage uit. in uw geval van 80-100%.
op basis daarvan wordt uw uitkering berekend. u heeft het over een uitkering van 70% waarmee denk ik 70% van het maandloon bedoeld wordt omdat u een wia uitkering krijgt volgens de wga regeling.

het is hele lastige materie, moeilijk te begrijpen. in de uiteindelijk beslissingsbrief van het uwv staat alles exact omschreven.
het uwv kan het u verder uileggen.
en bij een kantoor van een vakbond bent u ook aan het juiste adres.

nog een tip: legt u premies in bij een pensioenfonds? stel dat fonds dan ook op de hoogte. de meeste pensioenfondsen betalen uw premie gedeeltelijk of soms zelfs geheel door tot uw pensioenleeftijd. die is dichtbij maar toch.
mogelijk krijgt u ook nog een klein aanvullend arbeidsongeschikheidspensioen van uw pensioenfonds tot de aow leeftijd zodat u op 75% van het maandloon komt.