Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

borg queen
borg queen - 26-06-2023 13:34:38
Huishouden & Energie

Herstel betaling na huur , hoelang mag dat

wij zitten momenteel in hetzelfde schuitje. de opnamestaat bij aanvang van onze huur staat niets.wij hebben een vloer, isolatie en verlichting aangebracht op de (berg)zolder, aangezien daar niets zat, alleen de plafondplaten van de verdieping er onder, dus een verbetering.


bij vooropname voor onze verhuizing niets te horen gekregen, behalve dat alle pluggen uit de muren gehaald moesten worden. hebben we gedaan en schoongemaakt en geveegd. bij de nacontrole kwamen ze ineens met het verhaal dat de zaken op zolder brandgevaarlijk waren en dat zij daar onderhoud aan zouden moeten plegen. ook moesten we ineens alle losse takken en stenen uit de tuin verwijderen. zoniet zou ons dat € 750 kosten. nu hadden wij daar een natuur/wilde tuin met gevlochten takken en hier en daar steen als borders. dat vonden zij dus losse takken/stenen. die stenen waren er ook al toe wij het huis betrokken.


we hebben dus weer een aanhanger moeten huren om dat allemaal weg te halen, maar de manier waarop dit alles gegaan is, vinden wij niet erg netjes. bij voorinspectie was alles  in orde.


ook moet ik hier even bij vermelden dat men het al 12 jaar heeft over renovatie en totaal geen herstelwerkzaamheden meer uitvoerde en geen onderhoud.


van onze voormalige buurvrouw vernomen dat ze flink aan het klussen zijn geslagen en na een telefoontje van de nieuwe huurder (vanwege zaken die we achter hadden gelaten, waar we geen geld voor hoefden te hebben)  blijkt dat ze toch de vloer. isolatie en verlichting op zolder gesloopt hebben.


toevallig vanochtend nog een telefoontje gekregen van de voormalige woningbouwvereniging of wij nog overnamekosten hadden gekregen van de nieuwe bewoners. op ons nee en de vraag hoe het zat met nog eventuele kosten, konden ze ons niets meededelen, aangezien dat een andere afdeling zou zijn.dus ook wij weten nog niet waar we nu aan toe zijn. verhalen ze nog kosten op ons, of was het klaar na de handtekening van einde huurcontract en afsluitende nacontrole? bij deze woningbouwvereniging hebben we nooit echt geweten waar we aan toe waren tijdens onze huurperiode.