Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 05-07-2023 17:34:30
Vrije tijd & Tuin

Wie haalt de boom weg?

In beginsel zijn de kosten voor uw buren aangezien de schade door hen is veroorzaakt. ik zeg bewust schade omdat dat dan het opruimen betreft ook al heeft u geen (gelukkig) andere schade). m.b.t. het vervolgantwoord ga ik er van uit dat u bedoel t: de gehele boom weghalen dus ook het deel dat is blijven staan.

alks de buren dat niet willen is er mogelijk weinig anders aan te doen dan te vorderen indien u met hen niet tot overeenstemming komt m.b.t. de verwijderkosten.
 in ieder geval adviseer ik u m.b.t. het laten weghalen van her afgebroken boomdeel uit uw tuin om uw rechtsbijstandsverzekering is te schakelen of indien u een eigen woning bezit om contact op te nemen met de juridische dienst van de vereniging eigen huis. 

u heeft daarbij hoe dan ook een goed argument om in te brenege: de eerdere vraag van de hovenier namens uw buren om akkoord (hoewel dat helemaal niet verplicht of nodig was, een boom die gevaarlijk is dient door de eigenaar zelf te worden verwijderd op eigen kosten en indien dat dan niet wordt gedaan i.v.m. hoge kosten zijn zij wel geheel aansprakelijk voor alle schade/gevolgen van afbreken etc. als al gezegd: naleveling kan gevorderd worden. 

zie ook nog: juridisch advies volgens kassa:

voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:


- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl