Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 12-07-2023 11:34:54
Geldzaken & Recht

Kind onterft en kleinkinderen erven

U kunt niet onterfd worden, u blijft recht houden op uw kindsdeel. verder, mocht uw vader al eerder zijn overleden, blijft u recht houden op het erfdeel vanuit uw vaders deel dat uw moeder
misschien heeft beheerd, tenzij u uw vaders deel al heeft ontvangen. het is uw moeders testament dus dan gaat het alleen over uw moeders bezittingen inclusief het deel dat uw moeder van uw vader heeft geerfd.
u bent erfgenaam van uw kindsdeel en van uw vaders deel. de rest wordt verdeeld onder de kleinkinderen. bij de notaris wordt vastgelegd wie executeur testementair wordt. deze persoon of instantie handelt de erfenis af en zorgt voor betaling van rekeningen etc. dat hoeft u niet te zijn, dat kunnen ook de kleinkinderen zijn (mits ze 18 jaar of ouder zijn), of misschien stichting veritas. dan ontvangt u uw erfdeel tzt zelf. daarover moet u dan nog wel belastingaangifte doen.