Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 14-07-2023 08:15:30
Geldzaken & Recht

Betaalherinnering

Hallo theun klein , 

verjaard

wanneer een zorgverzekeraar vijf jaar geen actie onderneemt om de premieachterstand te innen, zal de vordering verjaren. verjaring heeft tot gevolg dat de vordering niet meer afdwingbaar is. het gaat hier om vijf jaar ‘stilzitten’. wanneer de zorgverzekeraar een aanmaning stuurt of wanneer de debiteur een deel van de vordering betaalt, wordt de verjaringstermijn gestuit en gaat de termijn opnieuw lopen. dit kan zich telkens herhalen met als gevolg dat de vordering niet verjaart.

wanneer sprake is van verjaring is de vordering volgens nederlands recht echter niet helemaal verdwenen. tot aan je dood blijft een soort van morele schuld bestaan, een http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005289/article=3" target="_blank">natuurlijke verbintenis genoemd. gevolg hiervan is dat als de debiteur ondanks verjaring, al dan niet per ongeluk, toch betaalt, hij niet http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005289/article=203" target="_blank">onverschuldigd heeft betaald en dat hij het niet kan terugvorderen.

lees ook hier , 

https://verzekering-winkel.com/zorgverzekering/kennisbank/verjaringstermijn-factuur/" target="_blank">https://verzekering-winkel.com/zorgverzekering/kennisbank/verjaringstermijn-factuur/