Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cv
cvert - 14-07-2023 12:06:31
Garantie & Verzekeringen

Steiger gebouwd vlak voor zomervakantie.

Ik denk dat de wbv niet aansprakelijk is.

hoewel ik zelf in maastricht woon in een (eigen) tussenwoning kan ik uw zorgen goed begrijpen. ook hier zijn we vaker extra alert geweest bij een steiger voor de deur. het faciliteert m.i. meer omdat de inbrekers aan het zicht worden onttrokken en omdat er door de steiger meerdere insluiproutes zijn.

ik zou zelf:
- mijn (inboedel)verzekering van de verbouwing op de hoogte stellen
- mijn zorgen uiten en toelichten bij de wbv
- de wbv verzoeken om het hang- en sluitwerk te controleren van de door de steiger toegankelijk gemaakte ramen en deuren
-  via de wbv het bouwbedrijf verzoeken om er zorg voor te dragen dat de 1e verdieping van de steiger alleen bereikbaar is via een ladder en dat die ladder(s) elke dag einde werkzaamheden wordt verwijderd.

verder zou je misschien contact op kunnen nemen met de wijkagent, de whatsapp preventie-app en elkaar onderling kunnen helpen met het "er is iemand thuis" signaal (bijv. post weghalen, licht aandoen en sociale controle). 

veel succes!