Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marleenvanh - 14-07-2023 12:39:39
Geldzaken & Recht

Hebben meer mensen last dat de post vanuit het internationale office niet word bezorgd ??

Ik snap hier eerlijk gezegd niet zo veel van. nlhagi is de code van het douane-kantoor in den haag. in de eu waar zowel spanje als nederland lid van zijn kennen we vrij verkeer van personen en goederen. het volgende heb ik van de site van de belastingdienst, pagina 'van particulier naar particulier'. dus, incidenteel, een paar kinderponchos..... 

ontvangt u goederen uit een ander land van de europese unie?

ontvangt u goederen uit een ander land van de europese unie. dan bemoeit de douane zich niet met die zending. met uitzondering van accijnsgoederen zoals alcohol en tabak. voor alcoholhoudende producten moet accijns worden betaald. voor tabaksproducten geldt dat zij moeten zijn voorzien van geldige, nederlandse accijnszegels. er is voor accijnsgoederen geen vrijstellingsgrens waaronder geen accijns betaald hoeft te worden.