Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Marsnellius
Marsnellius - 21-07-2023 11:47:01
Geldzaken & Recht

Waarom bemoeit de rabobank zich met mijn privestortingen

Iedereen die dit normaal vind, moet eens wakker worden. dit is de route naar totale controle op ons priveleven. dacht u nu werkelijk dat je criminele transacties aan het onderscheppen bent als je transacties met bedragen tot 1.000 euro gaat controleren? ja, wanneer iemand een groot aantal prive transacties van 1.000 euro uitvoert, maar wanneer incidenteel voorkomend, dan is dit niet doeltreffend om criminaliteit te bestrijden.
de overheid heeft de regels zo aangescherpt dat banken het verlengstuk van justitie geworden zijn. als je denkt dat deze controle drang hiermee ophoudt, dan verdiep je eens in de plannen om de digitale euro in te voeren. deze maakt totale controle op elke transactie vanaf 1 cent mogelijk, en heeft de overheid de middelen je bestedingspatroon te volgen en zelfs te beperken.