Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 23-07-2023 08:39:15
Geldzaken & Recht

Waarom bemoeit de rabobank zich met mijn privestortingen

Anoniem bankieren heeft in nederland nooit bestaan omdat de rekeninghouder bij naam e.d. bekend dient te zijn. alle banken zijn door de overheid verplicht om verdachte transacties te controleren en de ene bank gaat er wat soepeler mee om dan de andere en zoals ook in de vraag staat is er sprake van meerdere geldstortingen geweest waarvan de herkomst niet te traceren was.
dat u baalt van de gestelde vraag is begrijpelijk maar u had die vraag al kunnen verwachten omdat die overheidsmaatregel uitgebreid in de media aan de orde is geweest en door de banken aan de rekeninghouders bekend is gemaakt.
ik lees veel verhalen die niets met de vraag van doen hebben maar meer een grief tegen banken zijn enkel en alleen omdat namens de rekeninghouder transactiegegevens bijgehouden worden en op de rekeningafschriften zichtbaar zijn maar dan niet met derden gedeeld mogen worden en enkel aan de rekeninghouder ter beschikking worden gesteld.
dat verhaal over die dakdekker die de opdrachtgever torenhoge bedragen liet overmaken is niet het probleem van de bank in kwestie omdat de opdrachtgever zelf die bedragen heeft overgemaakt en daar in het geheel voor verantwoordelijk is.
het andere verhaal over die vrouw in de bijstand heeft ook niets met de bank van doen omdat bij een hercontrole de uitkeringsverstrekker om recente bankafschrifen vraagt en als aan de hand van die bankafschriften vragen rijzen dan is het de uitkeringsverstrekker die om een verklaring vraagt niet de bank.
behalve de extra controle op ontraceerbare geldstortingen is er niets veranderd maar nu wordt ineens voor velen de privacy geschaad en wenst geanonimiseerd te gaan bankieren.