Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 23-07-2023 09:16:50
Vakantie & Reizen

Dagprijs van der valk

U heeft blijkbaar nog nooit eerder een hotel, appartement of vakantie accommodatie geboekt. 

nagenoeg alle hotels, vakantieparken en dergelijke werken met flexibele prijzen. en het onderliggende algoritme hoeven ze echt niet aan de klant uit te leggen. 

prijzen van hotelkamers fluctueren. als drukte verwacht wordt vanwege een groot evenement in de omgeving van het hotel, of gewoon omdat de toeristische plek in de zomer altijd heel populair is, liggen de prijzen rond die drukke periode heel hoog.

in andere periods liggen de prijzen lager. en dan veranderen de prijzen voor dezelfde datum ook nog met de tijd. als voor de betreffende 22 juli de boekingen tegen vallen, wordt de prijs omlaag bijgesteld om zo meer klanten te lokken. worden voor die datum ruim van tevoren al veel meer kamers geboekt dan verwacht, dan gaan de prijzen voor de resterende kamers omhoog. zo simpel is het.

de laatste dag/dagen wordt er uiteraard met last-minute aanbiedingen gestrooid indien nog niet alles volgeboekt is.

en nee, gratis annuleren en vervolgens opnieuw boeken tegen de lagere prijs gaat waarschijnlijk niet werken. dat hebben de professionele hotels wel dichtgetimmerd in hun algemene voorwaarden. als je annuleert en vervolgens voor dezelfde datum opnieuw boekt, moet je gewoon het bedrag betalen van je oorspronkelijke boeking, tenzij voor de nieuwe boeking een hogere prijs geldt.