Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Janzegt
Janzegt - 26-07-2023 16:11:12
Elektronica & TV

Bel anoniem naar 08001295 en toch weten ze mijn telefoonnummer

Ik heb ooit eens gelezen dat je nummer altijd meegestuurd wordt, ondanks dat je aangeeft dat je dat niet wilt. stel dat je in het buitenland bent, dan wil de buitenlandse  provider toch echt weten wat het nummer van je is, zodat ze de kosten terugkunnen krijgen. naast het telefoonnummer, wordt er nog meer (digitale) informatie meegestuurd. er is een bitje in die informatie stroom die aangeeft of de ontvangende centrale het telefoonnummer van de beller mag laten zien ja dan nee. als een telefoon ziet dat dit bitje aan staan, dan wordt het nummer niet getoond. 
de telefooncentrale van 112 ziet dat bitje ook, maar daar staat de setting op "nummer altijd laten zien", en dat mogen ze bij wet.
wellicht zijn er meer centrales van overheidsdiensten die het bitje van "nummer niet laten zien" mogen negeren.