Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fred_a - 26-07-2023 19:21:47
Computers & Telefonie

Telefoon abonnement ben 2g gestopt

Praktisch advies: een simpele, goedkope 4g smartphone aanschaffen en die (laten) koppelen aan het nog lopende abonnement bij ben. als dat abonnement afloopt kan je die natuurlijk verlengen, maar als de telefoon voor noodgevallen bedoeld is, kan je beter voor prepaid gaan. ik weet overigens niet of dat abonnement naar prepaid om te zetten is, misschien dat iemand anders dat weet.
 
valt de verkoper nog iets te verwijten? ja en nee, de verkoper had wel moeten melden dat een 2g telefoon nog maar beperkt te gebruiken is, maar de telefoon is nog wel te gebruiken, niet via ben, maar wel via kpn. dus de telefoon op zich is niet een onbruikbaar apparaat. je zou met je huidige 2g telefoon kunnen overstappen naar kpn, maar dat is niet aan te raden, omdat 2g (ook bij kpn) een aflopende zaak is, en omdat het zonde is om niet gebruik te maken van je abonnement bij ben.
 
de provider (ben) dan? nee, want het abonnement is nog prima inzetbaar, maar dan met een telefoon op 4g.
 
welke telefoon het dan zou kunnen worden? daar zal je je zelf in moeten verdiepen, zoals bij elke aankoop. maar begin op de site van de consumentenbond, daar kom je een stuk verder mee. voor een goedkoop exemplaar, kijk hier: https://www.consumentenbond.nl/smartphone/vergelijker?sort=score:aflopend&getest=true&goed_verkrijgbaar=true&prijs=0%3a100" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/smartphone/vergelijker?sort=score:aflopend&getest=true&goed_verkrijgbaar=true&prijs=0%3a100 overweeg bijv. de https://www.consumentenbond.nl/smartphone/producten/motorola/moto-e13-cosmic-black" target="_blank">motorola https://www.consumentenbond.nl/smartphone/producten/motorola/moto-e13-cosmic-black" target="_blank">moto e13 - cosmic black​ t​e koop bij (de winkels van) coolblue voor €99.

succes!