Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 27-07-2023 23:37:18
Computers & Telefonie

Windows start telkens opnieuw op

Hallo thunderbird , 

kiezen tussen linux of windows opstarten

bij aanzetten en opstarten van je computer, zie je kort de bootmanager die linux heeft geïnstalleerd. bij ubuntu en veel andere distributies is dat grub. linux zal na installatie doorgaans het systeem zijn dat automatisch opstart als je verder niets doet.



https://www.ct.nl/workshops/linux-opstarten-met-grub/" target="_blank">meer informatie over grub

je kunt windows opstarten door:



het te kiezen in de bootmanager (bij ubuntu het grub-opstartmenu)
kort na het herstarten van de computer op de bios-toets voor het bootkeuzemenu (bbs) te drukken (zoals f9). daar kies je dan of je ubuntu of de windows boot manager wil opstarten.

de bootmanager van linux (ubuntu’s grub) heeft voorrang gekregen, maar de windows-bootloader is nog steeds beschikbaar. de standaardvolgorde staat in de bios-set-up en kun je daar eventueel aanpassen.


zie deze link , 

https://www.ct.nl/workshops/linux-naast-windows-installeren-dual-boot/" target="_blank">https://www.ct.nl/workshops/linux-naast-windows-installeren-dual-boot/