Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ennoborg
ennoborg - 29-07-2023 15:24:21
Computers & Telefonie

Stuurprogramma kan niet worden geladen w11

Als je naar dit bestand googlet, kom je al gauw op sites terecht die je allerlei vage software aansmeren waarmee je je systeem 'schoon' kunt maken. sommige hiervan presenteren zich als gratis download, en schotelen je vervolgens allerlei alarmerende berichten voor, om je over te halen om voor hun product te betalen. en dat is eigenlijk altijd onnodig, en de site die in een ander bericht werd genoemd, biedt software aan die door windows defender zelf als ongewenst wordt beschouwd.

op deze site vindt je wel eerlijke informatie:

https://malwaretips.com/blogs/hwinfo64a-sys-what-it-is-should-i-remove-it-2/

als je pas het programmaatje hwinfo geinstalleerd hebt, is dat de oorzaak, en dat programma is voor zover ik weet zelf niet gevaarlijk. het kan alleen wel zo diep in je systeem willen kijken dat windows 11 het toch niet vertrouwt. en dan is het voor jou waarschijnlijk het veiligst om je instellingen niet te veranderen, en het programma zelf te verwijderen, ook al doe je dat liever niet.

het in dit artikel genoemde programma malwarebytes free is wel veilig, al zal dit je ook aanmoedigen om te betalen voor automatische scans.