Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
brammms - 02-08-2023 13:44:23
Geldzaken & Recht

Waarom moet je apart de oplader voor hoortoestel betalen

de opbouw van de prijs/prijzen van hoortoestellen is best complex verhaal.


heb jaren terug bij een audicien gewerkt en toen was de opbouw al best complex en kon per verzekering de opbouw nog verschillen.


in die jaren veranderde die regels ook nog geregeld. nu zo veel jaar verder zullen de regels vast nog weer anders zijn.


de prijs opbouw heeft vooral te maken met regelgeving van uit den haag en prijsafspraken tussen de zorg verzekeraars en de audiciens.


per audicien en per zorgverzekeraar kunnen dus nog verschillen zitten (dit was tenminste toen ik er werkte het geval).


dat de prijzen best stevig kunnen zijn heeft niet alleen te maken met de prijs van het hoortoestel zelf maar ook met de kosten die gemaakt worden om het hoortoestel aan te passen. de tijd die de audicien nodig heeft om te zorgen dat het hoortoestel voor iemand optimaal is ingesteld. ook zit er bij die prijs tegenwoordig 5 jaar garantie bij. 5 jaar zal het hoortoestel worden hersteld als het stuk is.


ik ben er te lang uit om te weten waarom een lader niet standaard bij de prijs is in begrepen. maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid te maken hebben met het feit dat er "prijs afspraken" zijn voor de hoortoestellen en de vergoeding. (catogorie 1 t/m5 en een vrije catogorie). een hoortoestel is ingedeeld in 1 van die catogorieën en dat kan er 1 zijn met losse batterijen of 1 met accu. de batterijen worden ook appart op de bon gezet. en ik neem aan dat dit de rede is dat dit bij de lader ook zo is.


maar zoals ik al zei het het is best complex hoe de prijs is opgebouwd.  een audicien levert veel werk vooraf en in aftersales dat zit allemaal in de prijs zeg maar. 


(tja, wel jammer dat er mega veel relcame's gemaakt worden door al die audiciens wat natuurlijk ook veel geld kost. je zou denken als we hier mee stoppen kan het goedkoper).