Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klusman - 04-08-2023 11:27:37
Voeding & Gezondheid

Apotheek levert ander medicament

Het is belachelijk maar het mag. de apotheker heeft het laatste woord. het wordt zelfs nog erger. omdat de vorige niet meer leverbaar was, kreeg ik onlangs weer  een nieuwe medicatie. ik kreeg weer bijwerkingen. op de bijsluiter stond dat ik, bij deze bijwerkingen, meteen de apotheker of huisarts moest raadplegen.ik naar de apotheker. daar werd mij gezegd dat, als ik een ander middel wilde, ik dit zelf moest betalen. ze mochten van de zorgverzekering geen ander middel verstrekken. dat middel dat niet meer leverbaar was kon ik wel krijgen maar moest ik ca. 20 euro per kwartaal betalen. dat heb maar gedaan.
ik heb met mijn zorgverzekeraar gebeld en daar werd mij gezegd dat zij alle middelen die in gvs staan vergoeden. dus ook de duurdere.
en dat ik daar niet voor hoef te betalen. ik heb weer contact opgenomen met de apotheek maar die blijft erbij dat ze niet alles vergoed krijgen.
dus één en al onduidelijkheid.
ik weet niet of dit ooit is gebeurd maar misschien dat kassa hier eens aandacht aan kan besteden.