Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klusman - 04-08-2023 15:36:38
Voeding & Gezondheid

Apotheek levert ander medicament

Marleenvanh schrijft: ja dat mag, alleen wanneer bewezen(!) is dat u echt allergisch bent voor een bepaald middel of een bepaalde hulpstof, dan wel dat een ander medicijn (met dezelfde werkzame stof) toch bij u (om onverklaarbare reden....) niet werkt dan kan de arts een ander merk voorschrijven, waar de apotheker zich aan moet houden.

dit is in de praktijk niet juist. bewijzen dat u voor een bepaalde hulpstof allergisch bent zijn bijna niet te krijgen en als je dan een ander goedkoop merk krijgt heb je weer bijwerkingen en dat gaat zo door. ook doet de apotheker niets met het merk dat de huisarts en de specialist voorschrijven. hij zegt gewoon dat merk krijgt u en andere moet u zelf betalen. ik weet dat uit ervaring en ik ken ook personen met een andere apotheek en zorgverzekeraar die hetzelfde probleem hebben.
per 1 januari 2023 zegt mijn zorgverzekeraar dat ze geen idea-contracten hebben afgesloten dus de kosten worden door hen vergoed. bij de apothekers is dat blijkbaar nog niet doorgedrongen.
 ik ben wel benieuwd over de afloop van mijn eerder genoemde zaak.