Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 09-08-2023 19:03:20
Geldzaken & Recht

Garagebox met vve, kan ik zonder vve kopen?

Als de garagebox onderdeel is van een groter kadastraal complex, dan kunt u niet zonder vve kopen zolang die box onderdeel uitmaakt van dat kadastrale complex. sterker nog: zolang de garagebox onderdeel is van de vve is, kunt u die garagebox helemaal niet kopen. u kunt dan slechts het appartementsrecht kopen waarmee u het exclusieve gebruik van de garagebox verwerft. maar de vve zal juridisch gezien de eigenaar van het fysieke gebouw zijn en blijven. 

als het garageboxen zijn zonder boven- en ondergelegen bouwlagen, dan kan het in theorie wel om een afzonderlijke box écht te kopen, buiten de vve. want dan zou het perceel waarop de garageboxen staan kadastraal gesplitst kunnen worden. maar: dat kadastraal splitsen kan alléén met goedkeuring van de vve die nu juridisch gezien eigenaar is van de box. want pas na splitsing kan de huidige vve het kadastraal eigendom van de afzonderlijke garagebox overdragen aan een andere juridisch eigenaar.