Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 18-08-2023 14:22:46
Garantie & Verzekeringen

Ymere - wie is verantwoordelijk voor kosten vloerschade?

Mijn advies neem het aanbod aan want zo te lezen dekt uw inboedelverzekeraar de schade ook niet.
u heeft de vloer overgenomen, heeft geen aankoopbon en ook geen legkosten gehad want de vloer lag er al.
u heeft de expert op eigen initiatief laten komen en is die zeker niet onpartijdig en kan ook niet weten wat de vloer oorspronkelijk per vierkante meter heeft gekost en of de vloer daadwerkelijk door een bedrijf is gelegd want dat kan de vorige bewoner ook zelf gedaan hebben.
wat mij ook bevreemd is dat de lekkage door één kozijn in de woonkamer werd veroorzaakt en dan zal er water op de vloer terecht komen en als dat water door de naden van het laminaat doordringt plaatselijk op gaan bollen en niet over 60 m2 in het totaal.
60 m2 oppervlakte voor alleen een woonkamer is wel heel erg ruim bemeten tenzij het een ruimte met daarin een open keuken betreft en het laminaat is doorgelegd.
uw eis om een compleet nieuwe laminaatvloer inclusief leggen vergoedt te krijgen is m.i. niet reeel maar als u volhard in uw eis dan kunt u ymere in een brief mededelen dat u het aanbod niet accepteert en als ymere niet binnen een door u gestelde termijn tot uitbetaling van het offertebedrag overgaat u rechtsmaatregelen gaat treffen.
besef wel dat het aanbod van ymere direct komt te vervallen en u dient te bewijzen dat de schade groter is dan door ymere is beraamd en totdat een door de rechter aangewezen expert de werkelijke schade gaat bepalen.
totdat de rechter zich over uw eis gaat buigen dient de laminaatvloer in de staat te blijven zoals die was en dat maakt dat u de woonkamer niet meer mag reinigen want elk spatje vocht kan het opbollen erger maken.