Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
intel08 - 23-08-2023 14:40:20
Geldzaken & Recht

Betaald in ov bij ret met bankpas

Controleer bij uw bankafschrift wie de incassant is. dit zal ovpay. zij vermelden een referentienummer bij incasso 'nlov....'.
met dit kenmerk kunt u verder kijken. via de website van ovpay kunt u dit nummer plus het bedrag invoeren en hij laat zien waar er is in- en uitgecheckt en wat de kosten zijn. 

u geeft aan normaal voor 1.68 euro te reizen omdat u 65+ bent. dit bedrag klopt voor het reizen met uw bankpas sowieso niet. het reizen met de bankpas is voor reizigers die geen ov-kaart hebben of willen of wellicht als deze vergeten is. op die manier kan er toch gereisd worden, zonder ov-chipkaart. dit is dus meer sporadisch. omdat er verder geen gegeven gekoppeld zijn is er geen sprake van eventuele kortingen. daarvoor moet u echt met persoonlijke ov-chipkaart reizen. uiteraard is 9 euro teveel voor zo'n rit dus het is belangrijk na te gaan waar dit bedrag vandaan komt.