Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 25-08-2023 11:05:18
Geldzaken & Recht

Afwikkeling testament

Je kan ook afstand doen van erfrecht, maar dan gaat het wel over naar je eventuele kinderen of familie als je geen kinderen hebt. je hebt dan ook geen recht op en erfenis indien er bij (veel) geld nog wat overblijft:
wanneer u afstand van de erfenis doet, gaat de erfenis over op uw afstammelingen. dat heet plaatsvervulling. tenzij in het testament een andere bepaling staat, bijvoorbeeld dat er geen sprake is van plaatsvervulling en dat uw erfdeel dan naar de andere erfgenamen gaat.

ik zou er wel over spreken met die notaris wat je kan doen als je helemaal niet wilt erven en wat er dan gebeurt. vraag eventueel bij een andere informatie, er zijn zat kantoren die je het eerste half uur gratis advies geven