Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 30-08-2023 19:31:05
Voeding & Gezondheid

Nalatigheid fokker

U laat een gezonde inmiddels bijna 2 jaar oude hond perventief voor de hondensport keuren en dat doet u niet met een hond die vier maal daags een blokje om gaat toch!.
in de opgroeifase heeft de dierenarts foto's gemaakt en daar waren geen aangeboren afwijkingen op te zien en weet het aan groeipijn die vanzelf overgaat.
in die tussenperiode van de eerste foto's tot de laatste foto's kunnen zich gezondheids problemen ontwikkelen maar deze 'spondyolose' is wel heel erg vreemd want die komt bij oudere honden voor en is voor zover ik kan achterhalen ook niet aangeboren.
de fokker aansprakelijk stellen kan niet want een dier is voor de wet nog steeds een product.
de toenmalige dierenarts aansprakelijk stellen kan niet want die heeft de puppy's samen met de controle van de moederhond gechipt want dat is een verplichting.
de dierenarts die de hond in de groeifase heeft gezien constateerde op de foto's geen abnormale aangeboren afwijkingen en kon dus ook niet weten hoe de hond zich later zou kunnen ontwikkelen.
als de hond een deel van het gezin uitmaakt dan blijft het een vriendje die nog heel lang mee kan maar helaas blijft het bij een blokje om gaan maar een hond voor de sport gaat hem niet meer worden.