Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 31-08-2023 15:55:30
Voeding & Gezondheid

Nalatigheid fokker

Eerste wat wij deden met onze pup is een apk bij de dierenarts. gewoon een controle van top tot teen en registreren. en hebben niet eens een hond met stamboom maar gewoon een mix. ( moeder wel getest) 
en vervolgens ga je elk jaar voor vaccinatie en apk en vallen zulke gekke op. 
fotos waren blijkbaar goed. dat kan betekenen dat de spondylodese niet aangeboren is? in dat geval te vroeg en te intensief gaan trainen? 

dierenarts doet bij hele jonge puppies puur de vaccinatie en chip en ze zijn lang niet groot genoeg voor uitgebreide gezondheidscheck en daarom is het zo belangrijk terug te gaan zo rond 5/6 maanden en met het jaar. 

vind u eigenlijk nalatig geweest. ook al zijn bijde ouders kerngezond, bij doorfokken helaas gebeurd dit ook. van de 8 puppies waar mijn hond uit komt hebben er 2 hart problemen, 2 zware actrose en 1 hond bijde. andere zijn kerngezond.  sommige aandoeningen horen bij een bepaald ras en daar loop je gewoon risico op ( zelfs een stafford en dat is ook uitgesloten in mijn verzekering ondanks gezondheidsverklaring van de arts)