Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 04-09-2023 12:58:48
Winkels & Webshops

Beddenplein failliet?

Wees maar niet bang, het bedrijf bestaat al niet meer. een curator is een financieel persoon dat de belangen van de eisers behartigt. deze zal niet (en heeft ook niet de verplichting) uw klacht op te lossen. een curator wikkelt het faillisement af en berekent of een doorstart zin heeft of dat het beter is om te liquideren.

het houdt in dat er gezocht wordt naar alles wat waarde heeft en men probeert daarmee de schuldeisers af te betalen. als een bedrijf failliet gaat is dat meestal omdat ze te weinig geld hebben om aan de verplicthingen te voldoen. eerst worden de grote belangen behartigd (banken, leveranciers). vervolgens de kleinere, zoals nutsbedrijven, etc. en ten slotte de klanten.

mocht het personeel zijn geweest van de winkel, dan hadden ze waarschijnlijk ook wel iets anders aan hun hoofd (aanstaand ontslag, roodgloeiende telefoons,stress). tja, daar wordt men iets professioneel van helaas.