Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 08-09-2023 08:38:53
Voeding & Gezondheid

Huisarts praktijk vakantie,

Het verstrekken van informatie die bij de geleverde dienst hoort, mag de huisarts op elke mogelijke manier doen die hij maar kan bedenken. dus ook per e-mail. 

dat de praktijk in verband met vakantie een paar weken gesloten is of een wijziging van openingstijden, valt absoluut onder dergelijke informatie.

wat niet mag is om in één mail de adressen van alle ingeschreven patiënten in de "cc" zetten. maar dat is ook niet nodig. een beetje fatsoenlijk administratie systeem wat goed is ingericht kan iedereen die het label "patiënt" heeft een afzonderlijk mailtje sturen met behulp van een paar muisklikken, met daarin een mooi pdf document met de brief die verstuurt moet worden.
er is dan geen risico dat via menselijke fouten alle mailadressen gedeeld worden met alle andere patiënten.

als de assistente zelf gaat lopen prutsen in outlook, ja dan is er wel een groot risico op schenden van de privacy. maar als de huisarts denkt dat er op die manier mails verstuurd moeten worden, dan is het hoog tijd dat er geïnvesteerd wordt in digitalisering en het omgaan met digitalisering.