Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 08-09-2023 13:08:56
Voeding & Gezondheid

Huisarts praktijk vakantie,

Uw huisarts weet veel over gezondheidsklachten maar is niet op de hoogte van de specifieke privacy wetgeving en dat neemt u de huisarts blijkbaar zeer kwalijk.
eerlijk gezegd zie ik het nut er ook niet van in omdat niet alle ingeschreven patiënten onder behandeling van de huisarts zijn en degene die dat wel zijn weten ook wanneer de praktijk gesloten is.
het is ook nog eens zo dat de huisarts van alle patiënten het e-mail adres dient te vragen en dat mag de huisarts in het kader van de privacy niet vragen dus heeft de huisarts in zekere zin wel een punt.
it technisch zou het versturen van een e-mail wel mogelijk zijn maar de huisarts of de medewerkers hebben er de tijd niet voor en de kennis ontbreekt ook vaak en uitbesteden aan extern bedrijf kost veel geld en maakt dat het patiënten bestand met een derde partij wordt gedeeld en dat mag enkel als de patiënt daar toestemming voor geeft.
als u op basis van een summiere uitleg die de huisarts u verstrekt heeft van onwaarheden beticht bent u wel heel erg kortzichtig mede omdat zelfs de andere organisaties waaronder de overheid ook het antwoord schuldig blijven.