Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

do
doris_dordt - 11-09-2023 18:27:27
Huishouden & Energie

Robijn wasverzachter dik geworden

In de eerste plaats: dank voor deze vraag, daar leer ik ook weer van!
ik herken het probleem. het wordt op een gegeven moment zo dik als vla, maar blijft desondanks oneetbaar. ;-)
mijn advies is: niet meer gebruiken, ook niet verdund met water, azijn of wat dan ook. ik dacht ook zo 'slim' te zijn door dat een tijdje te doen (met leidingwater). echter, nu blijft er altijd water staan in het doseervakje voor de wasverzachter na afloop van het wasprogramma. dat zou er inderdaad op kunnen duiden dat de leidingen verstopt zitten met klonters en smurrie, waar ik zelf niet bij kan. ik gebruik nu helemaal geen wasverzachter meer. wasmachine doet het verder nog prima en ik ondervind geen of nauwelijks nadeel van het niet meer gebruiken van wasverzachter.
moraal van het verhaal: er is niks mis met (een beetje) hamsteren, maar het vergt wel een actief voorraadbeheer.
ik ben het met vraagsteller eens dat het fijn zou zijn indien er op de verpakking vermeld zou worden hoelang het product houdbaar is en onder welke condities. een claim indienen lijkt mij niet relevant. soms zijn dingen die ons overkomen in het leven ook gewoon een kwestie van pech.
en helaas... zelfs wc-papier valt op den duur van ellende uit elkaar.