Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 12-09-2023 12:26:25
Geldzaken & Recht

Mijn achterburen hebben de brandgang bij hun tuin betrokken

Als de grond werkelijk van uw achterburen is en uw vorige bewoner had toestemming om via die grond te lopen, is het waarschijnlijk geen brandgang.
dat uw woning met vorige bewoner die toestemming hadden, wil nog niet zeggen dat zij recht van overpad hadden. zou dat wel het geval zijn dan moet dat in uw koopcontract staan.
u heeft bij de koop een kadastrale tekening gekregen, hoe staat de grond achter uw huis ingetekend? valt dat stuk grond onder grond van uw achterburen?

de eerste stap die u moet zetten, is de kadastrale gegevens opvragen bij het kadaster of het kadaster opdracht geven uw grond opnieuw in te meten.

nog een mogelijk is de aan- of verkoopmakelaar te benaderen. mogelijk heeft die u niet goed geïnformeerd.

ik denk dat uw achterburen een goede connectie met uw vorige bewoner hadden en toen die vertrokken, hebben ze de grond weer bij hun tuin getrokken.
zij zijn waarschijnlijk uitgegaan van het standpunt "je weet wat je had, maar je weet niet wat je krijgt.