Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannyBoe - 19-09-2023 13:27:54
Voeding & Gezondheid

Waarom zijn nicotine vervangers zo duur

Of er nog een antwoord op de gestelde vraag komt waarom nicorette spray goedkoper zou zijn in frankrijk dan in nederland?

misschien is de vraagsteller wel bezig te stoppen met roken. zou maar zo eens kunnen.
nicotinevervangers zij een populair middel juist tijdens een poging tot stoppen.

en bewezen ook volgens het https://www.trimbos.nl/kennis/roken-tabak/hulp-bieden-bij-stoppen-met-roken/stoppen-met-rokenzorg-in-stappen/behandeling-van-tabaksverslaving/" target="_blank">trimbos instituut: 'nicotinevervangende middelen: eerste keus vanwege het gunstige bijwerkingenprofiel en de lage kosten. zij verminderen de ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken. nicotinevervangers worden alleen vergoed in combinatie met gedragsmatige begeleiding. er zijn verschillende vormen, zoals pleisters, kauwgom, tabletten en inhalatoren. nicotinevervangers vergroten de kans dat een poging tot stoppen met roken slaagt met 50 tot 70%. 3 combinaties van verschillende nicotinevervangende middelen werken beter dan gebruik van één enkel middel. gecombineerd kunnen nicotinevervangers de succeskans twee tot drie keer vergroten.'

en dat werkt zowel in nederland als in frankrijk ;)