Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 26-09-2023 14:03:27
Auto & Vervoer

Distributieriem peugeot 2008 uit 2017 ineens kortere levensduur dan normaal is, wat te doen?

Het klopt inderdaad dat stellantis het moederbedrijf van peugeot voor peugeots die vanaf ik meen in het derde kwartaal 2017 met deze motor de distributieriem wissel met 4 jaar heeft ingekort en heeft dat ook aan de eerste eigenaren gecommuniceerd waarna er al veel commotie ontstond.
de terugroepactie betreft het inspecteren van de distributieriem en de bijbehorende olie en oliepomp en als er geen gebreken aangetoond worden wordt de distributieriem niet preventief vervangen.
de meest voorkomende oorzaak is het gebruik van een verkeerde soort motorolie en het laten versloffen van regelmatig onderhoud waardoor de distributieriem eerder gaat slijten en deeltjes loslaten waardoor de oliepomp verstopt raakt met alle gevolgen vandien.
uw auto is na de inspectie in goede staat bevonden en dat betekent dat de distributieriem niet aangetast is en als de auto regelmatig door de dealer onderhouden wordt ook niet in dit jaar preventief vervangen hoeft te worden.
het is echter wel zo dat als u weinig kilometers met de auto rijdt de distributieriem door gebrek aan smering uit kan gaan drogen waardoor de kans op breken ook groter wordt en om dat te voorkomen is het preventief vervangen voor de voorgeschreven interval wel aan te raden want een distributieriem heeft niet het eeuwige leven.
tegenvraag, heeft u de peugeot aangeschaft vanwege de distributieriem interval van 10 jaar of omdat de auto u beviel want ik ben in reclame's van dit model nog nooit tegen gekomen dat het lange meegaan van de distributieriem als reclame argument is gebruikt.
kan het niet zo zijn dat u pas na de terugroep actie het onderhoudsboekje er bij gepakt heeft want in dat boekje staan de service intervallen en toen kwam u er blijkbaar achter dat er in uw onderhoudsboekje nog 175.000 of tien jaar vermeld stond.